Triumph TR250
Overdrive
€ verkocht - sold - vendu
Bouwjaar 1968
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld

Opmerkingen

Triumph TR 250, jaar 1968.
Kleur Jasmijngeel gecombineerd met een zwartleren interieur afgewerkt met witte biezen en zwart tapijt. Zwarte stoffen ‘soft-top’ en vinyl kapafdekking.
De Triumph TR 250 is het Amerikaanse zustermodel van de Europese Triumph TR 5. De TR 250 was voorzien van carburateurs, de TR 5 was voorzien van Lucas mechanische benzine-injectie.
De TR 250 is een zeldzame Triumph, er zijn slechts 8484 exemplaren gebouwd in 1967 en 1968. Deze Triumph TR 250 verkeert in een zeer goede staat en de auto rijdt en klinkt voortreffelijk!
De prachtige 2,5 Liter zescilinder-lijnmotor is ‘fast road’ getuned en is voorzien van S.U.-carburateurs. Verder is de auto voorzien van overdrive, homokineten in aandrijfassen, Minilite stijl wielen, 123 elektronische ontsteking, een rvs-benzinetank, een rvs sportuitlaat en een elektrische (Facet) benzinepomp. De stijlvolle lijnen zijn getekend door de Italiaanse meesterontwerper Michelotti. Het interieur ademt de onmiskenbare sfeer van de klassieke Britse roadster met laag geplaatste stoelen dicht bij elkaar, een houten dashboard met veel meters en het stuur en de schakelpook perfect geplaatst voor een sportieve en toch comfortabele rijervaring.
Deze prachtige Triumph TR 250 werd in 1994 geïmporteerd uit Oregon (USA), sindsdien heeft de auto slechts één enthousiaste eigenaar gekend. Een beeldschone TR en een superfijne rijdersauto!