Saab 96 V4
Special 1700
€ 25.000,=
Bouwjaar 19712
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld

Opmerkingen

Saab 96 V4 uit 1971
Grijs met een rood interieur.
Deze klassieke Saab verkeerd in uitstekende staat, gebouwd volgens de specificaties van SAAB Sport & Rally. Deze auto werd in september 1970 nieuw verkocht in Östersund, Zweden.
De eerste eigenaar was een piloot en had hem tot 1987. De tweede eigenaar was een autoverzamelaar in Trollhättan, Zweden, een bekende in de Saab-gemeenschap.
Hij kocht de auto vooral omdat hij roestvrij was. Tijdens zijn eigendom kreeg de auto verschillende upgrades, zoals Ronal-wielen, uitklapbare zijruiten achteraan, achteruitrijlichten, Bosch 150-mistlampen en een Amerikaans front.
Ook heeft hij de voorspatborden vervangen vanwege wat krassen en heeft hij een klein mankement aan het dak gerepareerd.
Deze items werden vervolgens geverfd in de Saab-fabriek.
Voor de rest is de auto nog voorzien van de originele lak, code RB1 – Silvermink. Dit is een zeldzame kleur, alleen verkrijgbaar in 1971.
Het originele rode interieur verkeert in zeer goede staat.
De derde eigenaar was een Saablover uit Hamar in Noorwegen.
De auto kwam in november 2004 naar zijn garage.
Hij rijdt al sinds 1980 bij Saab en heeft veel onderdelen verzameld. Na twee jaar bouwde hij een compleet nieuwe aandrijflijn voor de auto. Dit is een 1700 cc motor gebouwd volgens de Sport & Rally specificaties van Saab.
Dit betekent dat de motor de 7.2 nokkenas, Weber 36-36 DCD, aangepaste kleppen, stijvere klepveren, lichtere (alu) klepveerhouders, lichtere klepstoters, alu tuimelaars, hogedrukoliepomp, elektronische ontsteking, dikkere radiateur en een twee inch uitlaatsysteem.
De cilinderkoppen zijn gepoort en 1 mm gevlakt om de compressie te vergroten. Het inlaatspruitstuk is ook voorzien van poorten voor een betere doorstroming.
De versnellingsbak is uitgerust met de eindoverbrenging van de Sonett III, en de eerste en tweede versnelling zijn afkomstig van Saabs wedstrijdversnellingsset Special 1.
Dit betekent een hogere eerste en tweede versnelling en een 4% hogere eindoverbrenging. Er is een versterkte koppeling gemonteerd. Functioneel vrijloop met zes rollen.
De motor is gebouwd door een Saab-monteur, de heer Gjestrum Larsen uit Larvik in Noorwegen, met meer dan 50 jaar ervaring in het tunen van Saabs.
De versnellingsbak is door een ervaren monteur ingebouwd.
Deze Saab 96 rijdt bijzonder goed en aan alles is te merken dat dit een zeer speciale auto is.
Een zeer originele Saab met een bijzonder verhaal bovendien.
Een unieke kans voor iedere autoliefhebber.