Ford Comete 13CV Monte Carlo V8 1954

De zeldzame en mooie Ford Comète werd geproduceerd bij F.A.C.E.L. in Parijs kwam het chassis met V8-motor uit de fabriek van Ford France (SAF) in Poissy.

Type FBAFM, Chassisnummer 1391, FACEL METALLON carrosserie nummer FMC 1642, motor nummer 700636.
Kleur zwart met een bronzen dak en een cognacbruin lederen interieur.


Tijdens een bezoek aan de Franse fabriek werd Henry Ford getroffen door de schoonheid, elegantie en afwerking van de in Frankrijk gebouwde Comète en liet er een paar naar de VS verschepen voor gezinsgebruik.


Prins Rainier van Monaco, eigenaar van een FACEL Bentley, kocht een Comète voor zijn echtgenote Grace Kelly.
De Ford Comète werd door een jury van twintig Parijse persoonlijkheden verkozen tot ‘de meest elegante Europese auto’. Jean Daninos, eigenaar van F.A.C.E.L. was ook onder de indruk van het uiterlijk en de gratie van de auto, de Comète inspireerde hem tot het ontwerpen van zijn legendarische Facel Vega-auto.
Deze Ford Comète is een 13 cv-model uit 1954 met de grotere Aquillon V8-motor van 2355 cc (80 pk), gekoppeld aan een optionele Cotal elektrisch-hydraulisch bediende vierversnellingsbak met een intrigerende 'joy stick'-stuurkolomschakelaar.
De gepresenteerde auto is nooit volledig gerestaureerd en verkeert in een prachtige staat!


De carrosserie is in het verleden opnieuw gespoten en de kussens van de voorstoelen zijn opnieuw bekleed.
Een vorige eigenaar heeft de 'Monte-Carlo'-badges, motorkap en grille gemonteerd van het 'Monte-Carlo'-model. Onlangs heeft de auto een onderhoudsbeurt gehad en zijn de remmen gereviseerd.
Deze prachtige automobiel toont prachtige details en een fantastisch patina van een leven van bijna 70 jaar! Je kunt niet stoppen met kijken naar de vloeiende lijnen en prachtige details.
De uittrekbare deurgrepen, de Marchal-lampen, de deurstijl loze zijruiten, het volledig uitgeruste dashboard, de roestvrijstalen carrosserie sierdelen en bumpers en natuurlijk de Cotal ‘joy stick’-versnellingspook.
In totaal zijn er 2265 Comètes gebouwd waarvan slechts een klein aantal was voorzien van de elektrisch-hydraulisch bediende Cotal vierversnellingsbak.
Dit is een zeer begeerlijke en historisch zeer interessante Ford Comète voor de exclusieve coupé- of ‘Grand Routier’-liefhebber of FACEL (Vega)-verzamelaar.

Ford Comete 13CV Monte Carlo V8 1954
OPENINGSTIJDEN

ma t/m vr    09:00u - 17:30u
zaterdag     09:00u - 15:00u

Afspraak buiten openingstijden?
Bel +31 (0)6 83 24 04 11

nieuwsbrief.png

facebook-3-128.png

ADRESGEGEVENS

Tel.: +31 (0)26 442 99 37
E-mail: sales@classicopen.eu

Bonnetstraat 33
6718 XN in Ede

whatsapp-1.png

GESPECIALISEERD

Classic Open is onderdeel van deze groep gespecialiseerde websites

imparts_logo.png

1Classadditionslogo.png

woolf.jpg

handashop.jpg

CarClassiCooling.jpg